Дизайн сайта

Дизайн каталога

  • Новини
  • Дозвіл на будівництво: Україна увійшла до ТОП-30 рейтингу Doing Business

Дозвіл на будівництво: Україна увійшла до ТОП-30 рейтингу Doing Business

Україна посіла тридцяте місце у рейтингу Світового банку Doing Business за показником "Отримання дозволів на будівництво".

Про це повідомив віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко, інформує прес-служба Мінрегіону.

"Україна підвищила позиції у рейтингу Світового банку Doing Business-2019, за загальним рейтингом зі 190 країн, піднялася з 76 рядка на 71. А за індикатором "Отримання дозволу на будівництво" піднялась із 35 позиції на 30", - написав Зубко.

За його словами, минулого року в рейтингу були враховані не всі прийняті позитивні зміни. Зокрема, скасування зайвої процедури отримання будівельниками технічних умов від Державної служби України з надзвичайних ситуацій з пожежної безпеки на будівництво. Відтепер ці вимоги отримуються разом з архітектурно-будівельними вимогами.

"Позиція України в ТОП-30 за показником "Отримання дозволів на будівництво" є в першу чергу головним індикатором для інвесторів і збільшення притоку іноземних інвестицій в країну", - зазначив урядовець.

Спецтехніка для будівництва в Київської області

За підрахунками експертів Світового банку, підвищення позиції на один пункт у загальному рейтингу Doing Вusiness дає можливість країні залучити до 600 млн доларів інвестицій.

Як повідомлялось, Doing Business є одним з найпопулярніших рейтингів Світового банку, який характеризує стан інвестиційного клімату країни. Це результат щорічного дослідження, що оцінює простоту ведення підприємницької діяльності в 190 країнах. Світовий банк розраховує цей індекс з 2003 року за такими критеріями, як легкість відкриття нового бізнесу, отримання дозволів на будівництво, реєстрація власності, отримання позики, захист прав інвесторів, сплата податків тощо.

ukrinform

 

Ми у Фейсбуці: